Mes naudojame slapukus siekdami individualizuoti Jūsų naršymo patirtį ir Jums rodomą turinį. Paspaudę „sutinku“ arba toliau tęsdami naršymą svetainėje Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detaliau: skaitykite čia

Kodėl medinės durys taip dažnai statomos namuose

Paskelbė Admin 2016/11/23 0 Komentaras (-ai) Namai,

Namų durys – ilgaamžis ir paprastai į akis nelabai krentantis kiekvienų namų elementas. Jam skiriama gana nedaug dėmesio, tačiau statantis namus daugelis susiduria su dilema, kokias duris pasirinkti. Medinės durys – pats populiariausias variantas, nors jau daugėja atvejų, kai renkamasi ir plastikines duris. Kodėl medinės durys tokios populiarios? Kas nulemia šeimininkų sprendimus užsisakyti būtent medines duris?

 

Natūralumas

Pirmiausia, medines durys atrodo natūraliai. Keista, bet didelių inovacijų šioje srityje nėra daug. Ir žmonės dėl to nesijaudina. Tradicinis rėmas su slenksčiu ar be, tradicinė varčia, tačiau ne visada tradiciniai raštai ir užpildai. Šioje vietoje dizaineriams dar yra kas veikti. Naudojama natūrali mediena ir medžio plokštė žmonėms yra priimtina ir įprasta, todėl dažnai pasirenkamos lygios ir paprastos durys.

 

medines durys

 

Garso savybės

Medinės durys užsidarinėja tyliai, nes jos lengvos. Taip pat jos puikiai sulaiko garsus iš kito kambario, ypač tada, kai yra gerai ir kokybiškai sumontuojamos. Tai savybės, kurias itin vertina namų šeimininkai. Kalba eina ne tik apie laukines, bet ir apie vidines duris.

 

Stiklas

Galimybė derinti stiklo intarpus medinėse duryse – labai patrauklus dalykas kiekvienam, kas nori turėti įspūdingai atrodančias duris. Jei seniau stiklo intarpais padabintos durys buvo tik į miegamąjį, tai dabar tokias duris galima pastatyti ir į lauką. Jos pakankamai tvirtos ir kokybiškos, kad atlaikytų net ir didžiausius šalčius ir Lietuviškas oro sąlygas – vėją, drėgmę, aukštai nepakylančios saulės spindulius. Medinės durys su stiklo paketais – puikus sprendimas ir tai paliudys ne vienas durų meistras.

 

Galimybė keisti

Medines duris galima pakeisti. Tiksliau sakant, lengviausiai keisti varčią – tiesiog naują varčią galima perstatyti ant esamų arba naujų vyrių ir viskas. Tai labai reikalinga, kai namuose daromas remontas, arba įsigyjamas jau įrengtas namas ar butas, o naujieji šeimininkai turi kiek kitokią interjero koncepciją.

 

Prabangos įspūdis

Kai kuriuose namuose medinės durys turi ir dar vieną funkciją – atrodyti prabangiai. Nebūtinai jos yra pagamintos iš retos medienos, atvežtos iš Afrikos ar Azijos šalių. Joms reikia tik sudaryti tokį įspūdį, todėl paprastos medienos durys yra „padabinamos“ prabangaus medžio tekstūromis. Tai turėtų būti daroma su saiku, nes prabanga ne visada reiškia kokybę. Kam reikalingos durys, jei prie jų negalima liestis arba kartais jomis trinktelėti?

 

O saugumas? Profesionaliems vagims atrakinti šarvuotas duris užtrunka 30-45 sekundes. Paprastoms medinėms durims su stiklo intarpais – 15-30 sekundžių, nebent iš kitos pusės stovi ranka atrakinama spyna, ar įkištas raktas. Tada viskas vyksta kur kas greičiau. Bet kuriuo atveju ant kiekvienų išorinių durų reikia statyti daviklius ir įsivesti tinkamą signalizaciją. Tada galėsite jaustis saugūs.

Rašyti komentarą